Propòsits d’any nou

Amb l’inici de l’any és freqüent fer-nos un llistat de bons propòsits a aconseguir al llarg de l’any que tot just treu el cap. Són habituals propòsits com anar al gimnàs, deixar de fumar o trobar parella. Tanmateix, és igualment freqüent que aquests propòsits no s’aconsegueixin i que ens quedem amb un sentiment de frustració…

“Si recordes els somnis estàs connectat amb l’inconscient”

La psicoanalista Mercè Collell és entrevistada sobre la qüestió dels somnis: sobre la seva relació amb el nostre inconscient, les nostres emocions i els nostres desitjos. Assenyala que recordar els somnis implica estar més en contacte amb el nostre inconscient. Els nostres somnis diuen coses de nosaltres: són expressions de conflictes no resolts, dols pendents,…

Espai a la família i lloc social

El següent article del psicòleg i psicoanalista Roman Pérez Burin ens parla sobre els canvis que s’han produït en els vincles entre pares i fills, més propers i menys marcats per l’autoritat i per les diferències adult-infant/adolescent. En alguns casos, els pares busquen omplir qualsevol buit del seu fill o filla i evitar-li qualsevol frustració,…

Fer el dol per una normalitat que no tornarà

En aquest article del diari elMón l’autor reflexiona, juntament amb la col·laboració dels psicoanalistes José Ramón Ubieto i Carmen Ferrer, sobre el fet que, malgrat la fi de la majoria de restriccions originades per la pandèmia, no és possible tornar en tots els aspectes al tipus de vida que dúiem abans de la pandèmia. Això…

La importància de l’acompanyament psicològic en les unitats de cures intensives neonatals

L’article Humanitzar les cures intensives neonatals publicat al suplement Criatures del Diari Ara mostra la importància d’acompanyar també en la vessant psicològica i no només mèdica als pares de nadons que requereixen l’ingrés en UCIs i com això repercuteix en una millor evolució dels petits i petites. Destacaria la següent aportació de la psicòloga Elisabet…

Els límits de la comunicació virtual

El psicòleg Pau Martínez Farrero ens convida a reflexionar en aquest article publicat a la revista PsiAra del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya sobre els límits de la comunicació virtual i el que s’ha anomenat “fatiga Zoom”. Les possibilitats i limitacions de la comunicació mitjançant videotrucada poden pensar-se tant pel que fa a les…

Sobre la transsexualitat en la infància

El següent article publicat a la revista del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya reflexiona entorn la qüestió de la transsexualitat en infants i assenyala la importància de no precipitar-se en la intervenció mèdica, donant un temps i un espai a l’infant i a la seva família per pensar sobre la demanda de canvi de…


Seguiu la meva pàgina

Si ho desitgeu, podeu rebre les meves publicacions a la bústia del vostre correu electrònic fent clic al botó “Follow”