La importància de l’acompanyament psicològic en les unitats de cures intensives neonatals

L’article Humanitzar les cures intensives neonatals publicat al suplement Criatures del Diari Ara mostra la importància d’acompanyar també en la vessant psicològica i no només mèdica als pares de nadons que requereixen l’ingrés en UCIs i com això repercuteix en una millor evolució dels petits i petites.

Destacaria la següent aportació de la psicòloga Elisabet Gil: L’ingrés d’una família a la unitat comporta estrès, angoixa i unes pors fortíssimes, emocions que en poden despertar d’altres que condicionen el vincle amb aquest fill. El fill imaginat i el fill real no es corresponen, i la nostra funció és donar un suport a aquests pares, acollint i contenint aquests sentiments, agrupats en dos: el dol que representa ingressar un fill en aquest tipus d’unitat i la culpa, present sobretot en les mares, que es qüestionen per què no han pogut protegir les seves criatures.

L’article complet pot consultar-se al següent enllaç: https://criatures.ara.cat/infancia/humanitzar-cures-intensives-neonatals_130_4020963.html?fbclid=IwAR1zeOPx53b4_gh9G6hSMoI45KCMB4rA07aIK9UJuXcBaAReEJ60eqW2QQs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s